Bitcoin Teknisk analys: Bitcoin Hashrate-hastighet går till hög tid men varför är BTC / USD i löp?

Bitcoin Revolution hashfrekvensen, enligt de uppgifter som släppts av TradeBlock, ett cryptocurrency-företag, har drabbat en ny högtid hela tiden. En kartbild som publicerats av företaget visar att det sju dagar långa glidande medelvärdet av hashfrekvensen har korsat över 124 exahash per sekund en ökning som har sett dubbla siffror jämfört med samma tid 12 månader tillbaka.

Handlare och investerare över hela linjen ser metriken som en bra indikator för en möjlig Bitcoin-rally

Analys av samma har också visat att gruvverksamhet har en direkt korrelation till priset på den största cryptocurrency. Några av faktorerna bakom hashfrekvensen är utbyggnaden av ny ASIC-gruvutrustning, vilket innebär mer effektivitet och tillgången på billig elkraft efter de kraftiga regnen i Kina.

Bitcoin-priset har förblivit intervallbundet mellan nyckelstödet på 9 200 $ och intervallmotståndet på 9 400 $. Sidledsrörelsen visar att konsolidering är vägen för minst motstånd. Köpstrycket är tillräckligt starkt för att hålla priset över $ 9 200, men har inte kunnat upprätthålla vinster över $ 9 300, än mindre att bryta motståndet till $ 9 400.

Samtidigt handlar Bitcoin till 9 265 USD medan han kämpar mot det omedelbara motståndet i en fallande trendlinje

Indikatorer som RSI och MACD betonar den starka sidan i sidled. Den senare rör sig i sidled vid 0,00 medan RSI håller marken vid 50 (mittlinjen).

50 EMA ger stöd över $ 9000 medan 100 EMA i det dagliga sortimentet är i linje för att stoppa minskar mot $ 8.000. Som nämnts är vägen med minst motstånd i sidled till förmån för konsolidering.

Läs mer: Bitcoin-prisanalys: BTC / USD fast i konsolidering, vad kan man förvänta sig?