5 dingen om deze week in Bitcoin in de gaten te houden terwijl hebzucht en hefboomwerking ‚weggespoeld‘ worden

Bitcoin begint de nieuwe week boven de $ 50.000 na een relatief saai weekend.

Bitcoin Bank laat stieren en beren gissen terwijl het een nieuwe wekelijkse kaars in het groen opent, weg van $ 50.000.

Na een saai maar weinig inspirerend weekend is BTC / USD maandag begonnen met het terugvorderen van $ 53.000 voor het eerst sinds 22 april. Wat zou er kunnen liggen?

CoinTelegraph bekijkt vijf factoren die de prijsactie van BTC de komende dagen kunnen beïnvloeden.

Voorraden stabiel maar dollar duikt

De aandelen zijn deze week weer cool, omdat het macrobeeld een vertrouwde mix van hoop en ellende laat zien, aangedreven door het coronavirus.

Terwijl de Aziatische markten over het algemeen een rustige dag hadden, baarden de virusproblemen in India en de financiële ellende van Turkije zorgelijk.

Los daarvan beginnen de Verenigde Staten deze zomer toeristen naar de Europese Unie te sturen, en beginnen nieuwe economische prikkels voor handelaren vorm te krijgen.

Zonder algemene richting is de impuls voor Bitcoin om een ​​macroverhaal te volgen echter nauwelijks aanwezig – en de prijsbewegingen van de dag bewijzen dat al.

„Wat doet de toekomst?“ Tesla en SpaceX „Technoking“ Elon Musk vatte zaterdag samen in een tweet die voor menig marktdeelnemer aangrijpend zal zijn. Tesla, een van de grote BTC-investeerders, zal naar verwachting over de inkomsten rapporteren na de sluiting van Wall Street.

Als het op de dollar aankomt, is de kans voor Bitcoin meer naar boven verschoven – de Amerikaanse dollar-valuta-index (DXY) zet zijn daling voort nadat hij vrijdag onder de 91 kwam. Zoals Cointelegraph vaak meldt , is de index, vooral in het afgelopen jaar, meestal negatief gecorreleerd met BTC / USD.

BTC krijgt $ 53.000 terug

Bitcoin-spotprijsactie biedt al verrassingen, en in tegenstelling tot vorige week zijn het de beren die overrompeld worden.

Gegevens van Cointelegraph Markets Pro en Tradingview onthullen dat BTC / USD voor het eerst stijgt tot $ 53.000 sinds vorige week hetzelfde niveau verloor op zijn weg naar beneden.

Het niveau zelf is aanzienlijk, gelijk aan een Bitcoin-marktkapitalisatie van $ 1 biljoen en vormde dus eerder een lijn in het zand waarvan analisten dachten dat het zou bestaan.

In het geval was het $ 46.000 die de vloer leverde, maar tot nu toe is er geen vaste overtuiging dat de laatste prijsdip voorbij is. Dit komt tot uiting in handelsposities, aangezien de verhuizing naar $ 53.000 korte broeken in een uur tijd opleverde voor een bedrag van $ 150 miljoen.